Parkeerdeukje weg masseren

Wie zijn auto veel gebruikt om er boodschappen mee te doen zal ongetwijfeld af en toe een parkeerdeukje oplopen. Dat kan op allerlei manieren ontstaan. Je kunt een bocht verkeerd inschatten, een trekhaak van een andere auto raken of tegen een paaltje aanrijden. Je kunt ook een deukje oplopen doordat iemand anders tegen jouw auto aan is gereden. Een klein parkeerdeukje kan gemakkelijk en snel worden verholpen. Dat wordt door de monteurs van AAS Dagherstel gedaan door de deuk met een infrarode lamp te beschijnen en het materiaal achter de deuk voorzichtig te masseren.

Wanneer kun je een deukje wegmasseren?

Een deukje door het parkeren is niet in alle gevallen weg te masseren. Het hangt onder anderen af van de plek van het deukje. Als het parkeerdeukje op een plek dicht bij een vouwlijn zit kan deze methode niet worden toegepast. Ook op plekken waar harde delen achter het deukje zitten werkt wegmasseren niet. Dat is bijvoorbeeld het geval als het deukje vlak naast een handvat of de tankdop zit. Een andere voorwaarde om een parkeerdeukje succesvol te kunnen wegmasseren is dat de lak niet is beschadigd. Dat kun je zien aan de kleur. Bij beschadigingen van de lak kleurt die dof en wit.

Monteur bepaalt de behandelmethode

Als eigenaar van een auto ben je meestal niet goed in staat om te beoordelen of een parkeerdeukje kan worden behandeld door deze weg te masseren. Je kunt wel zien of de lak is beschadigd. Maar het is lastig om te zien of er harde materialen achter het deukje zitten. Ook kun je als leek niet beoordelen of de monteur zijn massagetools wel achter het deukje kan krijgen. Daarom zal de monteur altijd het eindoordeel geven over de manier van behandelen van een deukje.