Een vrachtwagen leasen of kopen?

Heeft u zich ooit afgevraagd: moet ik meerdere of mijn enige vrachtwagen leasen of kopen? Lees verder om erachter te komen wat het beste werkt voor u en wat de voordelen van een vrachtwagen leasen kunnen zijn.

Een optie is het leasen van alle of zelfs een deel van uw vrachtwagens in plaats van in eigendom te investeren, wat hoge onderhoudskosten kan veroorzaken. Grote en kleinere leasingorganisaties bestaan al vele jaren en leveren over het algemeen uitstekende ondersteuning aan klanten. Er zijn veel opties beschikbaar, van eenvoudig tot full-service, om aan uw behoeften te voldoen. Als leasen aantrekkelijk klinkt, ben je niet de enige. Steeds meer partijen kiezen ervoor om vrachtwagens te leasen in plaats van ze te kopen.

Up-to-date blijven met technologie

Elk jaar brengen eigenaren verbeteringen aan in hun vrachtwagens. Nieuwe technologie kan helpen met geavanceerde systemen, het brandstofverbruik verbeteren en nog veel meer. Stelt u zich eens voor dat u uw wagenpark kunt upgraden terwijl u gebruik maakt van nieuwe, kostenbesparende technologie in plaats van jaren te wachten om voertuigen te kopen? Op de lange termijn kan het leasen van nieuwe vrachtwagens u helpen geld te besparen. 

2. Minimaliseren van onderhoudskosten

Uw vrachtwagens efficiënt laten draaien is van cruciaal belang voor zakelijk succes. Daarvoor heb je goede mechanica nodig, investeringen in onderdelen, onroerend goed om die onderdelen te huisvesten en een plek om je vrachtwagens te repareren en te onderhouden. Een haalbare, pay-as-you-go-optie is om een ​​derde partij in te huren om uw vrachtwagens te onderhouden. In plaats van proactief te zijn met het plannen van onderhoud, wachten veel wagenparkbeheerders totdat ze absoluut hulp moeten zoeken, wat soms meer kost dan wanneer ze het probleem meteen zouden oplossen.

Als alternatief kunnen bedrijven alle preventief onderhoud en reparaties in hun lease opnemen, waardoor verrassende reparatierekeningen worden voorkomen. U kunt dan samen met uw leasemaatschappij plannen wat de beste manier is om het probleem op te lossen. Ook een goede toevoeging op deze pakketten is bijvoorbeeld het leasen met hulp bij ongevallen. Zo bent u altijd verzekerd.