Motorrijden

Wil jij beginnen met motorrijden of ben jij beginnend motorrijder? Lees hier meer over motorrijden!

Motorrijden is een vorm van vervoer die door velen wordt geassocieerd met vrijheid. Waarom? Jij zit op een motor die dynamisch en beweeglijk is. Hoe jij je gewicht verplaatst op de motor heeft invloed op hoe de motor beweegt. Een motor wordt door veel mensen gezien als een hele leuke manier van tijdsbesteding. Toch zijn er ook dingen waar je op moet letten of waar je je bewust van moet zijn als je wilt beginnen met motorrijden of als je beginnend motorrijder bent. Ook lees je waarom motorrijden zo leuk is. In dit artikel lees je hier meer over. 

Motorrijden is niet duur

Motor rijden is goedkoper dan auto rijden. Oké, er zitten wat kosten aan verbonden om van start te gaan met motor rijden. De lessen en het examen voor een motor zijn vergelijkbaar met die van een auto, €1500,-. Een motor kopen hoeft niet zo duur te zijn. Voor zo’n €1000,- kun je een mooie motor kopen voor een beginnend motorrijder. Zoek je nog een motor? Bezoek dan Gebben motoren. Als je een complete motoroutfit wilt scoren dan kom je ongeveer uit op 1000 euro. Nu denk je misschien: ‘dat zijn best wel wat kosten’. Het valt behoorlijk mee als je het vergelijkt met auto’s. De aanschafprijs van een auto ligt veel hoger. Ook kun je heel erg besparen op spullen. 

De leukste en vetste rijervaring

Als motorrijder beleef je alles heel anders op de weg. Je zintuigen worden maximaal geprikkeld. Je voelt de snelheid, je ruikt het asfalt, je hoort en voelt de wind en je voelt de zon. Daarnaast zit je actief op een motor. Het kost je lichaam moeite om goed te blijven zitten. Motorrijden kan je vergelijken met skiën. Autorijden zou je kunnen vergelijken met een gondel. De ervaring als je skiet is natuurlijk veel vetter dan als je met de gondel gaat.

Je wordt een betere verkeersdeelnemer

Omdat je als motorrijder kwetsbaarder bent dan een bus of auto, word je scherper in het verkeer. Je wordt alerter en je wordt je beter bewust van de huidige situatie. Je zult een betere chauffeur worden als je motor rijdt.