De voor- en nadelen van het leasen van een scooter

Het leasen van een scooter brengt veel voordelen met zich mee. Zo kun je meteen gaan genieten van je scooter. Er zitten echter ook nadelen aan. Hieronder lees je alles over de voordelen en de nadelen die het leasen van een scooter met zich meebrengen zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken voor de aanschaf van je scooter.

De prijs van het leasen van een scooter

De maandelijkse lage prijs van het leasen, en dus het afbetalen in termijnen, van je scooter zien er in eerste instantie natuurlijk aantrekkelijk uit als je niet genoeg spaargeld hebt liggen voor een nieuwe scooter. Je moet er echter wel rekening mee houden dat dit voor jou maandelijks extra vaste lasten zijn. Je moet dan elke maand een bedrag overhouden dat naar de lease van je scooter kan. Dit kan voor sommige mensen lastig zijn. Denk hier dus goed over na. 

Kwaliteit boven alles

Als geld over hebt en ervoor kiest om een scooter te leasen kun je voor een paar euro extra een degelijke scooter van een wat duurder merk aanschaffen. Dit betekent extra goede kwaliteit. Daardoor gaat je scooter langer mee dan een goedkopere scooter. Het ligt er wel aan hoe vaak je de scooter gaat gebruiken. Is dat maar sporadisch, dan kun je net zo goed wel voor een goedkoper model kiezen. Maar bij dagelijks gebruik is het verstandig om te gaan voor een wat duurdere scooter waar je langer plezier van hebt.

Leasen is lenen

Een nadeel van leasen is dat je eigenlijk geld of de scooter te leen hebt. De scooter is vaak pas van jou wanneer het volledige bedrag is afbetaald aan de verkoper. Zo kan het dat jouw scooter pas na bijvoorbeeld een jaar echt van jou is. Ook kan het zijn dat je met het uiteindelijke bedrag duurder uit bent dan wanneer je de scooter meteen zou kopen. Houd hier rekening mee. Toch kan leasen voor jou de beste oplossing zijn.