autoruit vervangen

Veilig de weg op in de winter

De herfst en winter zijn doorgaans geen goede seizoenen voor jouw auto. Het weer is vaak slecht met als gevolg dat het wegdek er ook op achteruit gaat. Je lak krijgt dus te maken met vieze plassen, zout en steentjes. Gelukkig kan je zelf stappen ondernemen om je auto te beschermen, zo komt je auto zo ongeschonden mogelijk de winter door. Maar ook voor je eigen veiligheid is goede voorbereiding nodig, lees dus snel verder!

Zorg voor je banden

Het onderhoud van je banden is het hele jaar rond belangrijk, maar vooral in de winter neemt het belang van onderhoud toe. De wegen zijn immers vaak glad en dus is een beetje extra grip geen overbodige luxe. Je kan dus overwegen om winterbanden aan te schaffen. In Nederland is dit niet perse nodig maar veel mensen ervaren het als prettig. Wanneer je met de auto op wintersport gaat zijn winterbanden echter noodzaak. Ook zal je sneeuwkettingen aan moeten schaffen in dat geval. Maak tevens voor je zelf de gewoonte om elke herfst goed je banden te checken. Kijk goed naar het profiel van de banden en check je banden spanning. Is een van deze twee niet in orde zorg er dan voor dat je het zo snel mogelijk oplost, aangezien het gevaarlijke situaties op kan leveren.

Glashelder

Ook je ruiten zullen het weer wat zwaarder te voorduren krijgen. Er ligt namelijk meer troep op de weg in de herfst en winter, grote kans dus op eventuele sterretjes en barsten. Zorg er dus voor dat je regelmatig je ruiten checkt op sterretjes, aangezien deze onverwachts kunnen barsten. Iets wat je natuurlijk liever niet hebt wanneer je op de snelweg rijdt, en al helemaal niet wanneer je op wintersport bent. Laat dus snel je autoruit vervangen wanneer je de eerste sporen van barstjes ziet. Check tevens of de rubbers van je ruitenwissers nog in orde zijn, ook deze zullen het weer zwaar te voorduren krijgen.

Strak in de lak

Je auto wil je natuurlijk graag vrij van deuken en krassen houden. Helaas zal ook je lak het zwaar krijgen in de winter. Gelukkig kan je zelf aan de slag met wax of een andere beschermende coating. Ook is het een goed idee om wat vaker naar de wasstraat te gaan. Zo wordt ook de onderkant van je auto weer goed schoon. Hier bouwt zich namelijk een hoop viezigheid op in de winter, denk bijvoorbeeld aan strooizout. Dit kan voor roest en aanslag zorgen wat natuurlijk niet de bedoeling is. Geef je auto dus geregeld een wasbeurt!