Zelf in een F1 rijden

Zelf in een F1 rijden

We hebben een ontzettend breed assortiment, maar we zullen helaas moeten melden dat we geen F1 bolide er tussen hebben zitten. Voor wie er toch naar op zoek is moet naar de Côte d’Azur afreizen. Daar kan je onder de noemer F1 Challenge zelf achter het stuur kruipen. Wat is er mogelijk?

Modellen

Vooralsnog is het assortiment op parcour beperkt. De allermodernste bolides zitten er niet tussen, dus de Max ervaring zal even moeten wachten. Maar wie bereidt is zich als Jos Verstappen te voelen zal een ruim aanbod aan Arrows vinden. Daarnaast hebben ze 2 Prost modellen en een Jordan. Klassiek dus, maar daar is niks mis mee.

Parcour

Helaas zal je niet door de straten van Monaco zelf mogen scheuren. Dat bleek logistiek toch wat lastig. Wel hebben ze een geschikt parcour in de buurt gevonden waar je jouw vaardigheden kan testen. Een beetje anders dan je op TV ziet, maar eerlijk gezegd zal een normaal parcour moeilijk zat zijn.

Begeleiding

Ze zullen je niet de sleutels toewerpen en succes wensen. Dat is natuurlijk in het belang van beide partijen. De meeste mensen kunnen de begeleiding goed gebruiken om alle functies van de auto te benutten. Ze zullen je helpen je lijn uit te zetten en je helpen om alle eigenaardigheden van de bolide te begrijpen.

Aardig prijskaartje

Goedkoop is het niet, al had iemand dat verwacht? Voor een kleine €1900 kun je de auto rijden en een overnachting erbij krijgen. Niet bepaald een dagjesmensen budget, maar niet eens onschappelijk voor wat je krijgt.

Alternatieven

Voor een kleiner bedrag kan je ook een supercar huren. De meeste gaan voor tussen de €100 en de €300. Nog steeds een fors bedrag, maar wel beter te overzien. Als op een Grand Prix parcour rijden een must is zijn er meerdere aanbieders die je met supercars op Circuit Zandvoort laten rijden. Ze hebben geen prijskaartje op de site, maar als de supercars van eerder een indicatie waren zal de hele dag rijden met beperkte groep op het circuit niet ver af liggen van de prijs van de F1 Challenge.

Conclusie

Het is niet goedkoop om de F1 Challenge te doen, dat moet gezegd worden. Maar aan de andere kant is het wel een unieke kans om in een echte Formule 1 wagen plaats te mogen nemen. Of dat het waard is hangt vooral af van je eigen budget. De alternatieven zijn dan ook niet per se goedkoop, dus misschien is op de bank Max kijken een mooi substituut. Als je een fan bent (wat ik vermoed, aangezien je tot hier hebt doorgelezen) kan je al het nieuws op F1Maximaal.nl vinden.