Wat je moet weten over volkswagen velgen

Er zijn verschillende redenen waarom je de Volkswagen velgen soms moet vervangen. Wanneer je autovelgen vervangt, kun je ook kiezen voor nieuwe Volkswagen Golf banden. Volkswagen Golf levert meestal standaard wielen en banden af fabriek. Een van de redenen waarom je deze velgen en banden moet vervangen, is omdat je een betere wegligging wilt of een sportievere uitstraling wilt. In dit artikel lees je alle informatie over Volkswagen Golf velgen en banden vervangen.

Het vervangen van de velgen, waarom?

Autobezitters kiezen er vaak voor om lichtmetalen velgen onder hun auto te plaatsen. De reden hiervoor is meestal het originele ontwerp van deze velgen. Hiermee creëer je een sportieve en stoere look. Dit trok al snel de aandacht van voorbijgangers. Hoewel lichtmetalen velgen er beter uitzien dan stalen velgen, kunnen ze ook de werking van je Volkswagen Golf beïnvloeden. De keuze van de velg speelt ook een rol bij de normale vering en de werking van het ophang- en remsysteem en bepaalt de stijfheid van het wiel. Het is altijd belangrijk om de originele velgen voor de Volkswagen Golf te kiezen om de beste race-handling te behouden.

Verschillende inch maten velgen

Je kunt kiezen uit verschillende inch maten Volkswagen velgen. Hoe groter de velg, hoe wendbaarder je auto zal zijn. Als er wat kleinere velgen onder zitten, kan dit er ook voor zorgen dat je snelheid in kilometers niet meer correct wordt weergegeven in je auto. Hier moet je op letten, want je wilt niet ineens een boete krijgen voor te hard rijden. Het is een mythe dat lichtmetalen velgen doorgaans veel lichter zijn dan stalen velgen. Ze zijn duurzamer. Aluminium heeft een grotere flexibiliteit dan staal, en vanwege de verhoogde plasticiteit heeft aluminium een betere drukopname en kan het de velg gedeeltelijk beschermen tegen beschadiging. De vervormingssnelheid van dit oppervlak is niet zo snel als stalen velgen.

Als de band versleten of beschadigd is door een lekke band of een ongeval, moet de band worden vervangen. Dit garandeert de grip, wendbaarheid en prestaties van de Volkswagen Golf. Het belangrijkste is dat alle vier de banden die je op je auto monteert, dezelfde eigenschappen moeten hebben. Dit betekent dat ze hetzelfde merk hebben, hetzelfde profiel / dezelfde structuur hebben, dezelfde snelheids- / belastingsindex hebben en dezelfde grootte hebben.