Aan de slag als rijinstructeur?

Ben jij opzoek naar een nieuwe baan? Het aanbod aan verschillende banen is natuurlijk uiteenlopend en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Om erachter te komen waar jouw krachten liggen kun je verschillende testen doen op het internet of bij een uitzendbureau. Er zijn een hoop banen waar je misschien niet gelijk aan denkt bij het zoeken van een nieuwe baan. Dit zijn bijvoorbeeld banen waar je geen diploma voor nodig hebt, zoals een baan als rijinstructeur. In dit artikel lees je wat meer over een baan als rijinstructeur, want misschien is dit wel dé baan voor jou!

Opleiding

Je hebt geen diploma nodig om rijinstructeur te worden, maar je moet wel een opleidingstraject volgen. Zo’n opleidingstraject kun je bijvoorbeeld volgen bij de opleiding rijinstructeur in Arnhem. Bij Jongepier Verkeersopleidingen krijg je een kwalitatieve opleiding voor iedereen in de omgeving Arnhem. Dankzij het effectieve lesprogramma leer je in een mum van tijd alle kneepjes van het vak en kun je snel aan de slag met je nieuwe uitdaging.

99% baangarantie

Omdat er een constante vraag is naar rijinstructeurs, kan je na het opleidingstraject gelijk aan de bak en heb je een zeer grote kans op een baan. Je kunt ervoor kiezen om aan de slag de gaan als zelfstandig rijinstructeur, maar nadat je het officiële instructeurscertificaat behaald hebt ben je ook volledig bevoegd om een eigen rijschool te beginnen. Er zijn dus genoeg mogelijkheden en dit maakt een baan als rijinstructeur zeer uitdagend.

Combinatie van theorie en praktijk

Omdat je als rijinstructeur leerlingen begeleidt met het behalen van hun rijbewijs, is het belangrijk dat jij zelf over alle kennis en kwaliteiten bezit. Een gedeelte van de opleiding bestaat uit het leren van de theorie, maar praktische ervaring is natuurlijk ook heel belangrijk. Het opleidingstraject begint met online en offline lessen en daarnaast wordt je getest op je voertuig- en verkeersbeheersing in de praktijk. Aan het eind van de opleiding loop je veertig uur stage om je diploma te behalen.

Flexibiliteit

Je kunt het opleidingstraject in je eigen tempo volgen. Zo kun je ervoor kiezen om wekelijkse lessen te volgen of eens in de twee weken lessen te krijgen. Bij de Jongepier opleiding tot rijinstructeur krijg je de mogelijkheid om je opleidingstraject zelf in te vullen, zodat je studeert waar en wanneer het jou uitkomt. De leermethode bestaat uit een innovatie mix van e-learning en klassikale bijeenkomsten.