Goede kwaliteit

Bakfiets kopen: welke kies je?

Je wilt graag een bakfiets kopen om je kinderen en boodschappen gemakkelijk te kunnen vervoeren. Maar welke bakfiets kun je het beste kiezen? Waar let je op bij een bakfiets kopen? In dit artikel geven wij je een aantal handige tips.

Maak een lijst met jouw eisen

Als je een bakfiets gaat kopen, wil je natuurlijk wel dat deze bakfiets ook volledig aan jouw eisen voldoet. Voordat je op zoek gaat naar de meest geschikte bakfiets is het daarom slim om eerst een lijst samen te stellen met jouw eisen. Wil je een gewone bakfiets of liever een elektrische? Hoe groot moet de bak zijn? Aan welke eisen moet de bakfiets nog meer voldoen? Stel jezelf dit soort vragen en schrijf alle antwoorden op een lijst.

Fietsen

Bedenk wat de fiets maximaal mag kosten

Wellicht heb je nog niet zoveel nagedacht over de kosten van de bakfiets, maar het is handig om dit wel te doen voordat je op zoek gaat. Bakfietsen zijn niet heel goedkoop en de prijzen kunnen verschillen. Vraag jezelf daarom af wat jouw bakfiets maximaal mag kosten. Hoeveel budget heb je beschikbaar en hoeveel geld wil je hieraan besteden?

Let op de veiligheid

Last but not least: let op de veiligheid van de bakfiets. Vaak zul je hierin je kinderen vervoeren en dan wil je natuurlijk dat de bakfiets wel echt veilig is. Hierbij kun je denken aan voldoende verlichting, een bak die hoog genoeg is en de aanwezigheid van stuurstangen en gordels.