Een auto voor een korte tijd leasen

Tegenwoordig is het leasen van een auto iets heel alledaags geworden. Mensen kopen of huren niet alleen meer auto’s maar willen graag een nieuwe auto bezitten waarvoor ze maandelijks betalen. Vaak zijn alle vaste kosten van een auto ook bij dat maandbedrag inbegrepen. Leasen is daarom voor veel mensen interessant. Sommige mensen willen echter een korte tijd een auto leasen en niet vastzitten aan langlopende contracten. De mogelijkheid bestaat dan om een auto voor kortere tijd te leasen, dit wordt ook wel shortlease genoemd. Het heeft vele voordelen als je op zoek bent naar een lease auto voor korte tijd.

Voordelen van shortlease

Zoals gezegd biedt shortlease veel meer mogelijkheden ten opzichte van de langlopende leasecontracten. Zo is een groot voordeel dat je je leasecontract wanneer je maar wil kunt opzeggen. Wanneer je snel een auto nodig hebt om te leasen of juist snel wil kunnen wisselen van auto, is dit erg handig. Met shortlease heb je een nieuwe of zo goed als nieuwe auto welke een professionele uitstraling geeft. Er zijn veel verschillende merken en modellen auto’s beschikbaar wanneer je voor het leasen van een auto kiest. Dit is bij shortlease ook precies hetzelfde.

Voor wie is shortlease?

Shortlease is voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers. Het is voor iedereen die tijdelijk een auto nodig heeft voor zijn of haar werk of privé gebruik. Denk dan aan het midden- en kleinbedrijf, zzp-ers en medewerkers binnen een bedrijf die bijvoorbeeld actief zijn in de buitendienst.

Het soort auto

Bedrijven en particulieren kunnen allebei auto’s shortleasen. Wel is het meestal met een ander doel. Bedrijven zullen auto’s leasen met een zakelijke uitstraling en hebben weer andere financiële voordelen ten opzichte van de particulier. Bijvoorbeeld het kunnen terugvorderen van de BTW, omdat je tijdens de looptijd van een zakelijk leasecontract economisch eigenaar bent als zakelijke gebruiker. Rente en afschrijving zijn daarnaast aftrekbaar. Sommige bedrijven hebben bijvoorbeeld ook eerder een bedrijfsbusje nodig. Als dit voor korte tijd nodig is, is het slimmer om dit te shortleasen dan te huren. Shortlease is wel pas handig wanneer je langer dan één maand van plan bent gebruik te maken hiervan. Normale leasecontracten duren vaak minimaal 1 jaar. Hoe korter de looptijd, hoe meer geld je maandelijks betaalt. Als je minder dan 1 jaar gebruik wil maken van een leaseauto is het dus zonde om geld kwijt te zijn aan een auto die je niet nodig hebt of niet gebruikt.