Auto rijden

De voor- en nadelen van auto rijden op een rijtje

Nederland telt 8,5 persoonsvoertuigen. In Nederland heeft 1 op de 2 mensen een auto. Naast een fietsland zijn we dus ook echt een autoland. De vrijheid van een eigen auto is natuurlijk heerlijk. Je kunt gaan en staan waar je wilt, dan moet je alleen niet vergeten op tijd te tanken. Toch zijn er ook herkenbare frustraties die om de hoek komen kijken bij autorijden. In dit artikel gaan we in op de voor- en nadelen van auto rijden. Bekijk hier de website van autobedrijf Bert Wieten. Bert Wieten is gespecialiseerd in Hyundai. Je hebt er keuze uit meer dan 80 occasions.

Voordelen van autorijden

Auto rijden is voor 18-plussers die van veel vrijheid houden. Daarnaast heeft een auto vaak veel bagageruimte voor kleine en grote spullen. Het is mogelijk om op vakantie te gaan met je auto. Het hangt natuurlijk wel erg af van de grootte van de auto hoeveel je mee kunt nemen. Een auto is ook erg gezellig. Je zit namelijk alleen met je vrienden of familie in een auto. Je kunt lekker praten over serieuze en minder serieuze onderwerpen. Je kunt de muziek hard zetten en lekker meezingen met z’n allen. In de zomer is auto rijden nog leuker. Rijd lekker in je open cabrio met een zonnebril op en de muziek lekker hard aan, waar jij ook heen wilt.

Nadelen van autorijden

Als je in de auto rijdt in de spits, tijdens het weekend of de vakantie, dan bestaat de kans dat je in de file komt te staan. Als je lang onderweg bent met de auto, dan is het belangrijk om voldoende pauzes te nemen. Als je dit niet doet, dan ga je merken dat je last krijgt van je spieren. Je knieën kunnen daarnaast ook niet fijn gaan voelen. Het kan gezellig zijn met andere mensen in een auto zitten, maar het komt ook wel eens voor dat het minder prettig is om met anderen in een auto te zitten. Je kunt bijvoorbeeld hebben dat je heel krap op de achterbank zit of dat de irritaties oplopen.